Bağımsız Diyanet ve Vakıf Çalışanları SendikasıBağımsız Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası
İsrail'in Filistin'e Saldırıları Kınandı

İsrail'in Filistin'e Saldırıları Kınandı

18 Ekim 20230Haberler

Bağımsız Diyanet-Sen Genel Başkanı Faruk Çetin, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

ÇETİN, Ankara'da İsrail Başkonsolosluğu önünde düzenlenen protesto eylemine katıldı ve yaptığı açıklamada, "İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları insanlık dışıdır ve kabul edilemezdir. İsrail, mabet, hastane, kadın ve çocuk ayrımı yapmaksızın Filistin topraklarını bombalamaktadır. İşgalci İsrail terör devleti savaş suçu işliyor, Gazze'de hastane bombalanıyor. Bu yapılanlar karşısında uluslararası toplumun sesini çıkarması ve Filistin halkının yanında durması gerekmektedir" dedi.

ÇETİN, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının durdurulması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Protesto Eylemine Çok Sayıda Kişi Katıldı

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Ankara'da düzenlenen eyleme çok sayıda kişi katıldı. Eylemde, "Ordular Aksaya" Kahrolsun İsrail" sloganları atıldı.

Eylemde konuşan Bağımsız Diyanet-Sen Genel Başkanı Faruk Çetin, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

ÇETİN, "İsrail, mabet, hastane, kadın ve çocuk ayrımı yapmaksızın Filistin topraklarını bombalamaktadır. Bu teröristce yapılan saldırılar karşısında uluslararası toplumun sesini çıkarması ve Filistin halkının yanında durması gerekmektedir." dedi.

ÇETİN, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının durdurulması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Bağımsız Diyanet-Sen Kadın Kolları Başkanı Hafize Berna Çakır, Gençlik Kolları Başkanı Murat Osman Kale, Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyemiz Selman Ardiç, Muhammed Şakir Ceylan, İbrahim Karakaya, Veysel Burak Demirtaş, Semih Aksarı ve çok sayıda sendika üyesi ve duyarlı vatandaşların da katıldığı eylem İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayan sloganlarla sona erdi.

Paylaş:

Haber Galerisi