Haber Kayıt Tarihi : 06 Kasım 2023
Memur maaşlarına zam gelmeden gitti. Memur maaşları enflasyon karşısında eridi
MEMUR MAAŞLARI ERİMEYE DEVAM EDİYOR.
Mali konuların yeri toplu sözleşme masası, kanun yapma yetkisi olan TBMM ve kanunun yetkili kılmış olduğu makamdır. Yetkili sendika yetkisini kullanamamıştır. Bağımsız Diyanet Sen Kamu çalışanlarının haklarının korunması için toplu sözleşme görüşmelerinde Kanunun dışına çıkılmaması gerektiğini ısrarla vurgulamıştır. Toplu Sözleşme Masasına oturan ve en çok üyeyi kaydeden sendikayı toplu sözleşme sürecinde defalarca uyandırmaya çalışarak “mali kanunların yeri ya Toplu Sözleşme Masası yada TBMM'de yapılacak düzenlemedir” diyerek Toplu Sözleşme masasında memurları en iyi şekilde savunması gerektiğini vurgulanmıştır. 2 yılda bir yapılan diğer bir ifade ile 730 günde bir yapılan Toplu sözleşmede Mali ve Sosyal haklara yönelik kazanımlara imza atmaları gerektiği defalarca ifade edilmiş, Mali haklara imza atın diğerleri kalan 700 günde görüşülür diyerek hak kazanımı için masayı işaret ederek "Mali konuların yeri ne Sosyal medya ne kurumlara yazılacak yapılardır, Mali konuların yeri bellidir: diyerek var gücümüzle haykırdık ve haykırmaya ve hakkımızı alana kadar da haykırmaya devam edeceğiz. Ancak gelinen noktada haklılığımız ortaya çıkmış ve artık Toplu Sözleşme masasında Bağımsız sendikacılığın olması gerektiğini acı tecrübe ile görmüş olduk.
Mali konuların yerini kanun açıkça belirlemektedir. 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun "Toplu sözleşmenin kapsamı" başlıklı 28 inci maddesinde "Toplu sözleşme; kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını düzenleyen mevcut mevzuat hükümleri dikkate alınarak kamu görevlilerine uygulanacak katsayı ve göstergeler, aylık ve ücretler, her türlü zam ve tazminatlar, ek ödeme, toplu sözleşme ikramiyesi, fazla çalışma ücreti, harcırah, ikramiye, doğum, ölüm ve aile yardımı ödenekleri, cenaze giderleri, yiyecek ve giyecek yardımları ve diğer mali ve sosyal hakları kapsar." şeklindeki düzenleme ile Mali konuların yerini göstermiş ancak kanunu bilmeyenler bunun yerini Sosyal medya, basın açıklaması zannederek hoş görünmeye çalışarak günü geçiştirenleri haklı ve hak savunduğunu zannetmiştir. Bu sebeple artık vakit gelmiştir. Toplu Sözleşme masasına Bağımsız Diyanet-Seni taşımalı kayıplarımızı telafi etmeliyiz.
Her zaman ifade ettiğimiz gibi kendi hakkını bilmeyen başkasının hakkını savunamaz. Başka yerden güç alan üyelerinin hakkını koruyamaz. Toplu Sözleşme masasında olanda bunlara eleştiri yapanlarda kendi hakkını bilmediği takdirde üyelerinin haklarını savunamaz. Bağımsız Diyanet Sen üye ve yöneticileri haklarını en iyi bilen ve haklarını koruyan ve geliştirmeye çalışan bir sivil toplum kuruluşunun adıdır. Bağımsız Diyanet Sen gücünü üyelerinden alır hizmetini üyelerine yapar. Bağımsız Diyanet Sen üyeleri ile güçlü.